dilluns, 31 de maig del 2021

[Eivissa] - La METEO

Les estadístiques meteorològiques

Quan es prepara una expedició és molt important conèixer la meteorologia, però la previsió meteorològica més enllà de set dies és molt poc vàlida.

Per disposar d'alguna mena de previsió utilitzarem les estadístiques dels darreres anys. Hi ha webs que et faciliten aquesta informació.

Jo he utilitzat la web de     http://www.es.weatherspark.com.

L'URL de referència per aquestes estadístiques del mes de juny a Eivissa és

https://es.weatherspark.com/m/147900/6/Tiempo-promedio-en-junio-en-Aeropuerto-de-Ibiza-España

Les hores de sol

Disposem de gairebé 14,5 hores de llum solar cada dia, podrem palejar molt, no? 

El sol surt aproximadament a les 6.40 h i el crepuscle es produeix després de les 21.15 h.   Nosaltres ens aixecarem al voltant de les 7.00 h del matí cada dia, i anirem a dormir abans de les 23.00 h.











Previsió del vent

Un dels efectes meteorològics que més afecta la navegació en caiac és, sense cap mena de dubte, el vent.

Durant la darrera setmana de juny, l'estadística ens dóna una velocitat mitjana del vent de 14,2 km/h, que correspon a un vent de força 3 en l'escala de Beaufort, que pel grup que anem pot ser un problema en les tirades més llargues. La direcció més probable serà la de component Est.



Previsió de pluja

La pluja no és afectarà massa a la navegació, però si afectarà quan parem, és important preveure que trobarem.

La probabilitat de pluja varia del 8 al 6 per cent. És més probable que plogui els primers dies que els darrers, i és més probable que plogui al sud que al nord, aquest és un dels motius pels quals, en principi, volem fer la volta en sentit anti horari.


La previsió de precipitació és baixa, menys d'un litre per metre quadrat, però és prou perquè si no anem preparats acabem amb els sacs de dormir i la roba ben xops, i això farà que la resta de la sortida sigui molt incòmode.

Previsió de temperatura

La temperatura també limitarà la nostra capacitat de paleig.  Navegarem per Eivissa durant una de les setmanes de més hores d'insolació. 


La previsió temperatura màxima se situa entre els 25 i 27 °C amb un percentil del 25% d'aproximadament 1 °C en els dos sentits.  La previsió temperatura mínima se situa entre els 18 i 19 °C amb un percentil d'aproximadament 1 °C en els dos sentits.

Cal aprofitar bé les primeres hores del dia per fer les tirades més llargues, i sobretot cal portar barret.


La temperatura de l'aigua segons les estadístiques és alta, sobre 21 °C. Els banys seran molt agradables, inclús al capvespre.


Ens veiem a l'aigua

per cert

Nosaltres també palegem tot l'any

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.