dilluns, 17 de maig del 2021

[Eivissa] - La ruta (Dia 6)

La volta a Eivissa en 7 dies, el 6é dia. 

Dijous


11a etapa


Inici: Cala Molí
Final: Sa Pedrera de Cala Hort

Distancia: 19,9 Km 10,75 NM


Avui primer de tot hem de reposar les nostres provisions. Això ho farem a cala Vedella, a pocs quilòmetres de Cala Molí.

La cala d'Hort és una platja per fruir. Aquesta platja també guarda entre els seus encants el de la conservació del medi natural. Durant el boom de la construcció dels anys noranta alguns empresaris van planejar la construcció d'un camp de golf i d'altres macros-construccions a Cala d'Hort, però els eivissencs van reaccionar en contra de la destrucció d'aquesta zona d'alt valor mediambiental. Finalment Cala d'Hort va ser declarada parc natural i avui podem gaudir de la bellesa dels seus voltants.


La platja més presumeix d'espectaculars vistes a Es Vedrà.



Un dels llocs preferits d'Eivissa, tant d'eivissencs com de turistes, està fora d'Eivissa, és l'illot d'es Vedrà. Aquesta enorme piràmide de roca situada a sud-oest de l'illa davant de Cala d'Hort, al municipi de Sant Josep de sa Talaia. A causa del seu alt valor ecològic, es troba protegit com a reserva natural des de l'any 2002 al Parc de Cala d'Hort i es Vedrà, format pels illots d'es Vedrà, d'es Vedranell i els Illots de Ponent.

La seva singular forma i grandària, de 382 metres sobre el mar, fan que es Vedrà sigui fàcilment visible i reconeixible des de molts punts d'Eivissa, Formentera i fins i tot des de la península Ibèrica.  Es Vedrà és el bressol de desenes de mites i llegendes s'han escrit a Eivissa sobre l'illot «amb propietats màgiques d'acumulació d'energia».


12a etapa


Inici: Sa Pedrera de Cala Hort
Final: Platja Codolar

Distancia: 20,2 Km 10,89 NM



Entrem a la cara sud de l'illa.  Allí trobem situada als peus dels bells penya-segats de la petita població d'es Cubells, a San José, està dividida en tres parts diferenciades per sortints rocosos.

En algunes zones del seu exterior podràs trobar trams de sorra, però, està formada principalment per còdols. Dins l'aigua la seva composició és similar: alterna clars de sorra amb roques, algunes d'elles d'una mida considerable, de manera que hauràs d'anar amb compte a l'hora d'introduir-te al mar i estar atent als desnivells, que solen ser bastant pronunciats, aquests desnivells poden ser font d'onades en un desembarcament.  A es Cubells mirarem d'aprovisionar-nos.

La proposta és dormir a es Codolar però, donat que la platja és de codols i els avions pasen per sobre d'es Codolar,  potser caldrà fer-ho a Sa Caleta, sobre les casetes dels pescadors, ja decidirem sobre la marxa.


Ens veiem a l'aigua

per cert

Nosaltres també palegem tot l'any

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.