dimecres, 29 d’octubre de 2014

2014.10.26 - VIII Kayak eXperience

Els palistes i els xiripitiflautics

En Grumpy, l’Eli i jo hem dormit a la Fosca, dins de la furgoneta, però hem dormit a la Fosca.

A dos quarts de 9 ja estem a la platja, i no som els primers. En primer lloc fem un esmorzar, un cafè amb llet i un croissants recién fets, i desprès comencem a descarregar els caiacs.

 

Son 2 quarts de 10 i ja hem descarregat els caiacs.  Comencen a arribar els que han dormit a Cala Estreta, i aquests venen amb gana.  Desembarquen, descarreguen els caiacs i ja son a fer un mos al bar, després d'una nit xiripitiflautica, no hi ha gana, hi ha fam.

 

Després, sobre les 10, la foto de rigor abans d’embarcar, i tots a l’aigua.  La mar està molt plana, com ahir, i naveguem costejant les pedres.  Per cert, jo no vaig entrar a la foradada, hores d’ara encara em pregunto per que?.


 

Continuem navegant fins a Cala Estreta, el mar ha començat a aixecar-se, està entrant un tramuntana-gregal que esta trencant el mar plat que teníem fins ara.

   

En arribar a Cala Estreta, l’espectacle del dia, una colla de desmanegats a sobre d’una barqueta amb un parell de pales i un d’ells fen d’ancle de capa per evitar que la barqueta s’en vagi en orris contra les pedres.  Aquest xiripitiflautics son els mateixos que han donat la nit amb els seus gossos als companys que han fet nit a Cala Estreta.


Nosaltres continuem navegant cap el cap de Planes, on les onades no son precisament planes, per que l’anomenen Cap de Planes?, sempre que he passat per al m’he trobat la mar picada, la mar no està mai plana allí!.   En aquella zona el primer rescat del dia, que es resol sense problemes.Del Cap de Planes a Cala Massoni (La banyera de la Russa) i desprès naveguem cap a les Formigues.  Les onades es fan grosses, i alguna onada acaba deixant-me xop.

 
Un cop a les Formigues, una onada casi fa que li doni un bon cop a en Grumpy i l’Eli, he hagut de sortir de l’onada ràpidament per que la surfejada no em poses sobre el caiac d’aquesta parella, crec que en Grumpy encara somia amb el casc del meu caiac.

Un cop passades les Illes Formigues, trobo a faltar la Gemma i en Josep de Kayak.Cat i amb en Marc torno a buscar-los.   Ells han passat mes lluny i jo no els he vist, únicament un petit ensurt que ha fet que tornéssim a gaudir de les onades de les Formigues.


 


La Gemma bolca una mica mes enllà, en Josep M, la rescata sense problemes.  Aquesta noia és una “màquina”, ha afrontat onades força grosses sense cap mena de titubeig, increïble en una jove de la seva edat.

 


Tornem a Cala Estreta, el mar ja esta baixant, el vent s’atura, allí fem un mos i continuem cap a la Fosca.


Un cop allà, després d’uns esquimos, mes de 3 hores de paleig i quasi 15 Km recorreguts,  comencem a recollir el material i ha carregar els caiacs.  Dinarem a Cal Pla i després “cada ovella al seu corral”.

 

A tots, Moltes gracies per la companyia i per una bona sortida que entre tots heu fet possible. Jo miraré d'organitzar la propera Kayak eXperience al riu i us hi espero a tots.
ENS VEUREM A L'AIGUA!

PER CERT,

NOSALTRES TAMBÉ PALEGEM TOT L'ANY

3 comentaris:

Dani ha dit...

Gràcies gràcies gràcies !! No vaig poder ser-hi finalment, però amb la teva crònica m'he posat al dia !

Ens veiem a la primavera ;-)

Anònim ha dit...

Hola soc el grumpy,

Molt xula la sortida i molt xula la sorpresa de les onades, m'ho vaig passar molt bé..... i vam surfejar una miqueta amb el doble, jajajaja

Javier ha dit...

Buen reportaje y buenas fotos... no pude estar con vosotros. Espero a la próxima salida a ver qué tal. Saludos,

Fco. Javier Garea.

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.