dilluns, 25 de març de 2013

2013.03.23,24,25 - V Symposium Pagaia

Palejant al mar amb els millors 


En un meravellós indret de la costa brava, just al nord del cap de Creus, Llança ha esdevingut un altre cop la capital del caiac de mar al mediterrani.

Com cada 2 anys, els companys de Pagaia organitzen una concentració de 3 dies en la que bona part del bo i millor del caiac de mar es dona cita a Llançà.  Jo aquest cop únicament hi he pogut estar 2 dies, coses de la feina, però han estat 2 dies magnífics i gaudint amb l'aprenentatge amb els millors.


 


Quan he arribat, a quarts de 8 del mati, la visió ha estat impressionant,  mes de 150 palistes, 35 o mes monitors, i una pila de caiacs, una visió plena de color i força, les imatges que us presento son una petita mostra del que vaig veure.

Desprès ens han fet una presentació del que serien els tallers i els monitors o guies
He de fer un agraïment especial a en Jose, (El sr president) per que si no es per ell em quedo fora i avui ho estaria lamentant, 
moltes gracies Jose. 

Ara vull parlar del que he viscut, hi havien una pila de tallers, amb pala groenlandesa (palillo pels amics) amb pala normal i amb pala wing.  Jo he fet únicament un parell de tallers, el primer de 5 hores, ha servit per recordar les maniobres bàsiques de paleig, recolzaments, girs, palades de tracció, ....   El monitors han estat en Pau i en Trenk, a en Pau ja el coneixia, va ser de les primeres persones en introduïrme en el mon del caiac, i en Trenk és, us ho puc assegurar, un gran monitor, mol tècnic, amb recorda una mica a un monitor que vaig tenir a la piscina i que encara de tant en tant em dona algun taller.


 

 


La sessió ha sigut llarga, hem tingut una mica de vent, una mica d'onades, i un dia una mica rúfol, malgrat això tota la gent que hi hem participat, hem gaudit de les lliçons de 2 grans palistes, una bona sessió d'aprenentatge i refresc de les coses que havíem après i ara ja no recordàvem.  
         

Els recolçaments forçats han fet que mes d'un i mes de dos i , be casi tots acabesim a l'aigua amb mes o menys fortuna a l'hora de fer l'esquimo.


Ara quan surti a palejar, he de enrecordar-me de
  • Sentir el caiac com una prolongació del meu cos.  En la mitologia grega teníem el centaures, que eren meitat home i meitat cavalls, nosaltres hem de ser els centaures del mar, meitat home meitat caiac.
  • Quan palegem, no es la pala la que s'acosta a nosaltres, és el caiac el que es desplaça cap a la pala.  

Aquestes 2 normes bàsiques faran que el nostre paleig sigui mes lleuger, i suau i eficient, sobre tot eficient.  En resum, Palejar conscient. 


El segon taller, amb en Hugues, ha estat un taller mixte, hem treballat la fibra, en la construcció d'una pala wing (cullera) i despres hem practicar el remar amb aquest tipus de pala.

Hem començat treballant la fibra, veient com es prepara un motllo per treballar-hi. Hem vist els components, la fibra de vidre, la fibra de carboni, l'epoxi, el silice, etc. i després ens hem posat a treballar.
   

Quines coses he de recordar d'aquest taller:

  • Encerar 6 vegades els motllos (bé, si no son 6 i son 4 ja esta bé)
  • Ser molt precisos amb les barreges del epoxi.
  • La temperatura per que l'epoxi fragüi és de 17º o mes.
  • Per fer un acabat mate a mb el epoxi, o reomplir, cal barrejar epoxi amb silice (blanc)
  • L'epoxi es remou MAI ES SACSEJA
  • sobretot i molt important teballar en un espai NET i molt VENTILAT
amb aquestes regles una reparació, una peça nova, .. haurien de ser facils de fer.

Despres amb en Hugues hem surtit a paljar amb una pala wing (cullera) i ell ens ha ant polit la tècnica, cosa molt d'agraïr, per que palejar amb aquet tipus de pala, es quelcom molt diferent.
 

Avui el dia ha estat mes divertit, hi havien mes onadetes i si anavem prou rapid podiem surfejar alguna, i amb les pales wing, realment es corre bastant.  He d'agraïr a en Hugues que en permetes provar la seva pala, una pala petita amb la que m'he sentit molt comode. 

Hem dinat al pasadis de l'entrada del club pagaia i de la botiga SK Kayak, plovia a bots i barrals, pero no tot era negatiu, hem pogut desalar els equips amb l'aigua de pluja.

Una imatge que m'ha quedat molt simpatica d'aquest sympo és 


com va dir aquell entrenador del Barça "No hay que desir nada mas".

Finalment, ja era hora deuen pensar els que hem llegeixin i hagin arribat fins aqui, un agraïment a tots els companys dels tallers, monitors i guies per haver pogut palejar amb ells, i a l'organització per un excel·lent treball i dedicació amb detalls tant agraits, com servir una mica de caldo Aneto després de les sortides


a tots MOLTES GRACIESEns veurem a l'aigua!
per cert,
Nosaltres també palegem tot l'any


Cap comentari:

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.