dilluns, 26 d’agost del 2019

2019.06.18 - Volta a Menorca en caiac de mar.

Dia 5 - de la Platja de Cavalleria a cala Morell


Avui és un dia especial, son quarts de set quan ens aixequem.  El primer en aixecar-se ha estat en Jordi.

Esmorzem i recollim. Més tard, cap a tres quarts de vuit pugem fins al pàrquing de la platja de cavalleria, intentem contactar amb Menorca en Kayak. Al Jordi no li fa cap il·lusió deixar el grup, però les raons familiars manen.


     
Ho aconseguim després de dos quarts de nou. La gent de Menorca en Kayak el passarà a recollir pel pàrquing de la platja de Cavalleria sobre dos quarts de deu, a ell i al seu caiac. Jo parlo amb en Josep, avui te la cara molt inflada i aquest podria ser un bon moment si ell vol marxar, ell es vol quedar, no vol ni sentir parlar de deixar el grup. Un cop aconseguit pugem el caiac d'en Jordi al pàrquing i carreguem el material als caiacs i abans de les deu, els set estem a l'aigua, avui és el dia que sortim més tard.

Comencem roquejant, i de seguida arribem a Cala Pregonda. Tota la costa és una meravella, però aquesta platja i la platja de Cavalleria, on hem dormit, destaquen sobre la resta. Cala Pregonda, a aquesta hora, ja té una bona colla de vaixells ancorats.

La navegació d'aquest matí la farem roquejant. Val la pena gaudir del paisatge. Ens aturem uns 10 minuts quan arribem a Cala Blanca, 10 minuts que es converteixen en 30.


 

Continuem roquejant fins a cap a Cala Algaiarens on dinarem. L'aigua està plana, fa un dia excel·lent. A Cala Algaiarens trobem una parella de Blanes que coneix a gent d'Andorra, i que estiuegen a Menorca ja fa una bona pila d'anys.


A la tarda, vora les 4 de la tarda, sortim en direcció a Cala Morell. Originalment volíem dormir a Cala Algaiarens, però avui, donada la bonança navegarem per Ses Fontanilles i el codolar de Biniatram, per després trobar la cova d'en Guardia, accessible i amb una entrada de llum espectacular, allí amb l'ajuda d'en Josep Mª m llenço a l'aigua i em capbusso per sota un engorjament. En Josep Mª mou el caiac a l'altre costat i allí reembarco. Un bany molt agradable en un dia molt calorós. Passem el portalo, una estructura quadrada impressionant, que sembla artificial. Una mica més a l'oest, arribarem a Cala Morell.




Desembarquem a la platja i marxem a prendre alguna cosa al bar que hi ha sobre la platja. Allí trobem una cambrera molt simpàtica que comenta que l'hi agradaria fer la nostra aventura, però més a l'hivern.

En Josep i en Miki van al CAP de Ciutadella en taxi per tractar-se la inflamació i torna força més animat i millor, parla molt de la metge que l'ha atès, per què deu ser?

Una bona ocasió per estirar les cames és visitar l’espectacular necròpolis prehistòrica de cala Morell, que trobarem a pocs metres de la platja, amb 14 coves d’enterrament picades a la roca.



A la nit preparem el sopar i el dinar de demà, després sopem, i la canalla i en Josep marxen a fer unes copes al club de luxe que hi ha davant nostre. El que passa a Cala Morell, es queda a Cala Morell.



Distancia recorreguda:      30,0 Km
Temps de paleig:            7h 5’


ENS VEUREM A L'AIGUA!

PER CERT
NOSALTRES TAMBÉ PALEGEM TOT L'ANY

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.