dilluns, 12 d’agost del 2019

2019.06.16 - Volta a Menorca en caiac de mar.

Dia 3 - de Sa Mesquida a l’Arenal de Mongofre

Ens aixequem a quarts de 7 del matí i esmorzem bé. A les 8-8:30 ja estem a l'aigua, la previsió d'avui dona vent del Nord-oest que pot pujar una mica a la tarda amb ràfegues de força 4.



Quan sortim de Sa Mesquida el mar ja està una mica revoltat, en Jaume ha de buidar el seu caiac perquè les onades l'hi han omplert.



La major part d'aquesta jornada naveguem per aigües del parc natural de S'Albufera d'es Grau, que és l'únic parc natural de Menorca.


  


Des de Sa Mesquida a Es Grau no hi ha platges per desembarcar, excepte el macar de Binillautí. La platja d'es Grau, en canvi, és gran i està protegida per l'illa d'en Colom.


 

A Es Grau, aprofitem per aprovisionar-nos i per saludar a la gent de Kayak Menorca. Hem de pensar que ja no trobarem cap nucli urbà fins l'endemà.

Per banyar-nos, fer snorquel i dinar anem fins a una de les platges verges de l'illa d'en Colom. Allí eixuguem els sacs de dormir humits per la nit a sa Mesquida, ens banyem i dinem. A la platja on desembarquem hi ha un parell de noies en una cantonada que veuen amb sorpresa el nostre desplegament.




La platja on estem és idíl·lica, i les vistes per sota l'aigua increïbles, Menorca és un petit paradís en aquesta època de l'any, llastima que a l'estiu hi hagi massa gent.

Abans de les 4 de la tarda ja estem a l'aigua, quan sortim de la protecció de l'illa de Colom el mar es va aixecant. Hi ha vent del nord-oest i mar de fons. Naveguem en direcció al cap de Favaritx.

El paisatge del cap de Favaritx és feréstec i ens recorda que us trobem a un dels punts més castigats per la tramuntana. És una zona on podem trobar molt onatge i en totes direccions. Pensem a passar amb tot ben subjectat al caiac.



   


Les onades de gairebé 2m fan que abans de passar el cap m'asseguri que el mar no està molt pitjor després del cap. Miki i jo ens acostem a l'altre costat i malgrat que el mar està gros, és únicament mar de fons, onades grans però molt endreçades, l'únic moment dolent són els 500 metros al voltant del cap. El mar està una mica creuat i cal anar per feina.

Naveguem fins a l'Arenal de Mongofre, però a causa del mar que hi ha ho fem lluny de la costa fins que enfilem cap a la cala.

L'arenal de Mongofre té una penya al nord que ens protegeix del vent i darrera hi ha pinar on es pot dormir força bé.


 

La platja també te uns arenals i unes dunes increibles que hem de respectar.


Sopem i preparem el dinar de demà. En Jaume, el nostre cap d'intendència, ha decidit que per fer un menjar variat, demà dinarem un plat de llenties amb verdures i una mica de botifarra, un plat que tindrà el seu protagonisme en aquest blog i en les nostres panxes.

Demà al mati veurem la sortida del sol de cara, i aquesta nit el clar de lluna és espectacular.  El lloc és increible, bell i molt tranquil.


Distancia recorreguda:  17,5 Km
Temps de paleig: 4h 3’





ENS VEUREM A L'AIGUA!
PER CERT
NOSALTRES TAMBÉ PALEGEM TOT L'ANY

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.