dilluns, 5 d’agost de 2019

2019.06.15 - Volta a Menorca en caiac de mar.

Dia 2 - de Maó a Sa Mesquida


Son gairebe les 7 quan desembarquem força cansats, tots hem dormit poc, però molt animats, avui és el nostre primer dia de paleig, però primer cal comprar l'avituallament necessari per passar el primer dia al mar. 
Fem 2 equips, un es queda amb els caiacs i els altres anem a cercar un supermercat. Després de molt voltar trobem un supermercat que obre a les 9, així que primer fem un esmorzar i més tard, vora les 9.10, ara estem a ses illes i la vida passa més a poc a poc. Anem de compres, hem de fiar-nos les provisions de quasi 2 dies, i sobretot molta aigua.

Baixem carregats fins al port, i mentre els companys esmorzen, nosaltres estibem la càrrega als caiacs. Quan ells arriben, embarquem i comencem a navegar per sortir del port.


Naveguem per la part esquerra del port, deixant endarrere cala Rata, l'illa del Rei, cala Llonga, l'illa Plana, on hi ha un club de caiac de pista, l'illa del Lazareto i arribem acala Teulera. Donat que avui tenim vent de sud-oest, ens estalviem la sortida per la punta de s'Esperó i sortim portejant per cala Teulera.Tornem a embarcar a la zona d'Es Freus, i aprofitant la protecció del vent que ens brinda s'Esperó, anem roquejant.

 

En Josep Mª, que no ha entrenat res amb aquests caiacs, encara es troba una mica incòmode en certes maniobres de "precisió , quan s'entra als freus, i en més d'un cas pica o està a punt d'encallar-se. Qui si encalla, és en Robert. Passant un freu se'n va cap a la costa i queda embarrancat sobre les roques a mercè de les onades. Desembarca com un llampec abans de la següent seqüència d'onades, en Robert ha fet una "Robert", ara al blog ja tenim tres maniobres bàsiques,
- Fer un Pilar
- Fer un Alloza
- Fer un Robert
algun dia les recordaré totes perquè les pugueu anar practicant. Aquest serà el primer rescat de la setmana.


La costa nord, costa de roques de pissarra i vegetació més baixa adaptada al fort i habitual vent de tramuntana. Passem el cap Negre i el nucli d'estiueig des Murtar. Tot seguit albirem la platja de Sa Mesquida al peu d'una torre de defensa construïda el segle XVIII, durant les dominacions angleses a Menorca. Abans d'arribar a la platja passem pel petit nucli urbà de Sa Mesquida, amb un bar i un petit supermercat on comprar aigua i menjar. 


A la platja de Sa Mesquida s'està fent una tasca per la regeneració de les dunes de sorra. Cal respectar aquesta tasca i no dormir sobre aquestes dunes. Nosaltres dormirem en el porxo d'una caseta que hi ha passada la platja. Abans "assaltem" una furgoneta de gelats i granissats i ens atipem d'uns gelats força bons, malauradament no tenen cerveses, així que la jovenalla, bé la jovenalla i alguns més, marxen al bar del poble per poder prendre'n alguna.

Dormim a recer del vent en el porxo de la casa. Com la platja té servei de socorristes, esperem per instal·lar-nos a què ells marxin.

És la primera nit de la volta, ens organitzem darrere del tendal que posem verticalment penjat del porxo per protegir-nos de la humitat del mar.

Jo porto un sac lleuger i una funda de bivac, que avui agraeixo força.

El nostre solista, el Miki, ens amenitza la nit amb un concert barroc clàssic, ell fa el baix continu.
Distancia recorreguda:  12,9 Km
Temps de paleig:         3h 32’
ENS VEUREM A L'AIGUA!
PER CERT
NOSALTRES TAMBÉ PALEGEM TOT L'ANY

Cap comentari:

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.