dilluns, 19 d’agost del 2019

2019.06.17 - Volta a Menorca en caiac de mar.

Dia 4 - de l’Arenal de Mongofre a la Platja de Cavalleria


Ens tornem a aixecar a quarts de 7 del matí, quan el sol ens desperta, com a les gallines. Esmorzem bé, és un dels menjars més importants del dia. Avui és el dia, que si tot va bé, passarem el far de Cavalleria, estem en l'extrem nord de l'illa. Embarquem passades les 8:30, ja comencem a notar un cert cansament, ahir va ser un dia de paleig intens, i encara que hem descansat força ja portem un cert esgotament acumulat. Tots ens queixem de picades, el que mes en Josep que està una mica inflat de cara.

Avui, a aquesta hora el mar està gairebé pla, únicament un xic de mar de fons molt suau que ens permet roquejar força bé.

A poca distància de l'arenal de Mongofre trobem el port d'Addaia, un petit port natural arredossat de la tramuntana ideal per a embarcacions petites. A l'altre costat de l'entrada del port hi ha Na Macaret, un petit nucli d'estiueig del municipi d'Alaior.

La mola de Fornells és un tram amb penya-segats alts, sense possibilitat de desembarcar en cas de mal temps i on podem trobar vent i onatge a causa de la seva escassa redossa. Com l'estat del mar ens acompanya anem entrant en les nombroses coves que hi trobarem, com per exemple la cova dels Anglesos, navegable en caiac si el mar està tranquil, i avui ho està i forçà.
  

Finalment arribem a l'entrada de la badia de Fornells. Fornells és una parada imprescindible per aprovisionar-se d'aigua i menjar de cara els 2 o 3 dies propers, ja que el tram de costa nord que queda fins a Ciutadella de Menorca és molt verge i no trobarem gaires punts per abastir-nos. És sens dubte el tram més espectacular i bell de l'illa, però si el temps no ens acompanya, es pot fer molt llarg i dur.

Les previsions meteorològiques ens donen dos dies sense vent de nord, espero que no canviïn.

Arribem a Fornells i desembarquem en una platgeta a tocar del port. Per no molestar als banyistes, deixem els caiacs a l'aigua. Mentre jo els vaig lligant, l'equip d'intendència va a buscar provisions i en Miki aprofita per trucar a casa, cada dia dedica una bona estona a les trucades a la família. Ell fa el comunicat a la família, un informe molt extens i complet pel temps que està xerrant.

Donat que estem a port aprofitem per dinar una pizza i una cervesa en un restaurant des d'on controlem els caiacs.

Un cop dinats i descansats, són més de les 3 de la tarda, estibem el menjar i sortim en direcció al cap de cavalleria.

Naveguem de punta a punta. Tenim pressa per arribar-hi, per nosaltres és una fita important, i cal aprofitar la bona mar d'avui.

El grup s'allarga una mica, en Jordi navega força de pressa, els altres un xic més a poc a poc, i cal anar navegant a la velocitat del més lent.

   

En poc menys d'una hora arribem al cap roig i en poca estona ja estem al cap de cavalleria. Podem tocar les pedres de sota el cap de cavalleria de pla que està el mar, quina diferència amb ahir mentre passàvem el cap de Favaritx.

Un cop passat el cap enfilem cap a Viola de Ponent, però donat que el mar està molt bé i tots tenen forces ens arribem a la Platja de Cavalleria, que és una mica més gran i encara que no te l'orientació de ponent de cala viola de ponent si gaudirem d'una meravellosa posta de sol.

En arribar a la platja de Cavalleria veiem que encara hi ha gent a la platja, tot just són quarts de sis, i fins a les vuit tindrem banyistes a la platja.




Al capvespre, quan ja s'està ponent el sol, tots intentem contractar amb les famílies sense èxit. En Josep puja fins al pàrquing de la platja i aconsegueix parlar amb la família, és l'únic que ho ha aconseguit. Després parla en Jordi, i més tard cal organitzar la tornada d'en Jordi a Ponts, el seu germà li aconsegueix un vol i entre tots organitzarem la tornada a Ponts i la custòdia del caiac. Però això serà demà de bon matí.

La posta del sol és espectacular, nosaltres ens instal·lem a la platja i preparem el bivac.

Ara toca sopar, un plat de llenties amb verdures i botifarres, i després a dormir.

La nit és espectacular, la lluna gairebé plena, i el firmament per sostre.



Distancia recorreguda:  28,3 Km
Temps de paleig: 6h 40’


ENS VEUREM A L'AIGUA!
PER CERT
NOSALTRES TAMBÉ PALEGEM TOT L'ANY

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Gràcies per fer nos reviure amb intensitat, veracitat i encert aqesta inolvidabe odissea

Jordi Tebé ha dit...

Va ser una pena haver de deixar el grup, i alhora una decició difícil amb tot l'ambient i gran convivència què s'havia creat en pocs dies. Però al final, las circumstàncies familiars van ajudar a prendre la decisió i estar al costat de la meva mare durant la mort de la meva àvia.

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.