dilluns, 2 de juny de 2014

2014.05.31 - 1a Kedada de Llançà a la costa brava

Quan les coses és fan millor

Ha estat una gran trobada de palistes a la Costa Brava, i si us pregunteu per que dic que ha estat GRAN, ho faig per que s'han implicat en Manel Martin, l'empresa SK Kayak amb en Pau Calero al capdavant, l'ajuntament de Llançà i l'ajuntament de Sant Pere Pescador.  Amb un cap de cartell organizatiu així, el que ha passat és el que s'esperaba.


Una magnifica trobada caiaquera a la capital catalana del caiac, Llançà.

Jo arribo dissabte a la 1 del migdia, saludo i vaig a fer un moç, vull pair el dinar per que per la tarda farem esquimos.

Amb els caiacs descarregats, deixem les furgonetes a la platja de la gola, que l'ajuntament de  Llança ens ha deixat per passar alli la nit.

La sessió d'esquimos comença amb una projecció de vídeo, esquimos amb "palillo" desprès a escalfar una mica i comencen les lliçons amb monitors de luxe, Francesc, Pau, i Oriol.


   

Comencem escalfant i treballant per parelles a la sorra, desprès anem a l'aigua, que esta freda.  Un punt de millora per l'any que ve, serà temperar una mica l'aigua  ;-), 25 ºC estaria força bé.   

Jo aprofito per prova el Hammer (Martell) de P&H que en Pau te de test.   És un barco especial, curt, molt rocker, i és mereix un capítol apart en el meu BLOG, però jo crec que és un barco ideal per jugar pels freus per les seves caracteristiques.


   

Després d'un bon grapat d'esquimos, portem els caiacs a SK Kayak i alguns passen per la dutxa, ja era hora!

Desprès ens canviem i passegem una mica per la vila.  Fem una copa i unes tapes en un bar i ja de nit marxem a sopar on tenim les furgonetes. 


Foto: Manel Martin

Mentres ells preparen el sopar, jo prenc un iogurt, una mica de fruita que he comprat i marxo a dormir amb un ibuprofeno, el nas em continua fent mal.  Alguns del grup sortiran per la nit de gresca i gaudirant de la nit, d'altres parlarant de les seves aventures en caiac i el menys, o sigui jo, intentarem dormir amb el meu nas trencat.

Son les 7 del matí quan m'aixeco. El vent, la tramuntana, ha bufat tota la nit, i ara bufa amb força 4.


   


El lloc, el pàrquing de la gola, és perfecte, a raser del vent del nord, amb una platgeta privada que un company utilitza per embarcar-se, i amb una vista privilegiada sobre el Cap de Creus, com us he dit un magnific lloc.

Esmorzem, i el vent segueix bufant.  En Pau i en Manel han preparat una alternativa, farem un petit descens pel Fluvià.


          

Som una bona colla de palistes al aigua, i arribem a la desembocadura del Fluvia.   Mercès a les explicacions d'en Pau, anem amb conte amb el ocells que nidifiquen per la zona, sobretot amb aquells que nidifiquen sobre la sorra.

Alguns forcem una mica més i anem al mar, 


d'altres desembarquem o juguen per la zona.


    


i fem la foto de la jornada,i un dels artífex de la trobada dirigint la fotografiaDesprés ja tornem cap a la base de SK al riu Fluvià.  
¿Us heu preguntat mai per que sempre que naveguem en caiac tenim el vent de cara?,
bé, si mes no això és el que ens sembla, ¿Serà perquè palegem nosaltres?.

NOTA:
Si voleu, i teniu temps, podeu buscar el "calvo" entre les fotos del àlbum.  Sort.

Un cop vestits marxem cap a Sant Pere Pescador on gracies a l'ajuntament d'aquesta vila gaudim d'un magnific entorn per fruir de la fideua d'en Joan d'Olot, obsequi del ajuntament de Llançà.En Joan prepara el dinar,


Foto: Manel Martin

i un cop entaulats a dinar,


   

una excel·lent fideua, i un millor allioli.  Després de dinar, cada ovella al seu corral.

A tots i totes, moltes gracies per la vostra companyia, sempre és agradable palejar amb vosaltres, i espero repetir l'any vinent, que com els hi deia a en Manel i en Pau, 


L'any que ve més, però millor? serà molt difícil!. 

Ha estat una magnifica trobada, el vent no ens ha permès fer el que volíem fer inicialment però hem gaudit d'un parell de dies de caiac i natura.

Gracies a tots, a l'ajuntament de Sant Pere Pescador pel magnific indret per fer el dinar, a l'ajuntament de Llançà (capital del caiac a Catalunya), per l'infraestructura per dormir i per la magnifica fideua, a SK i en Pau, a Pagaia, a en Francesc i a en Manel per l'esforç en aquesta organització.

PD:
Preparen la 2a Kedada de Llançà a la Costa Brava a primers de juny de 2015, ¿Hi faltareu?


Ens veurem a l'aigua!

per cert,

Nosaltres també palegem tot l'any

1 comentari:

Kayak Experience ha dit...

Un cop més es fa evident la premisa bàsica de la majoria de trobades del foro: El mar són paraules majors i l'aigua dolça acaba salvant els mobles. L'escrit és distret i els assistents s'ho han passat bé, important! Al ser una trobada encarada a un nivell molt bàsic passa sovint per damunt la vessant social que la esportiva. Llançà capital del kayak? Gens d'acord, la quantitat no és sinònim de qualitat. Un 10 pels ajuntaments de Llançà i St Pere.

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.