dilluns, 12 de setembre del 2022

2022.07.11 - [Formentera] - D'Eivissa a Platja S'Algà

Quadern de bitacora - Dia 1

Les dues torres

Sortim d'Eivissa (vila) abans de les 8.00 AM, sota l'atenta mirada del far de botafoc. El mar està força pla, molt sovint està pla a aquestes hores del matí.

Abans hem esmorzat al bar de la terminal de creuers que habitualment obre a les 6.00 del matí, després hem estibat la càrrega als caiacs. Jo passo el cap de remolcatge al JM Blat, no crec que en aquesta sortida pugui remolcar a ningú, serà un èxit si no m'han de remolcar a mi.



Ens concentrem al final de l'espigó, i travessem la bocana del port, naveguem en direcció l'illa negra per a continuació passar pel freu que hi ha entre l'illa i la costa. La primera aturada la farem a la Platja d'en Bossa, per comprar alguna cosa.



Reembarquem i continuem cap a la platja del Cavallet on ens aturarem a descansar. Mentre baixem costejant, anem entrant en les petites coves que anem trobant. Deixem endarrera la torre del carregador.

 

En arribar a es Cavallet el problema és el sol, al migdia, a la platja d'es Cavallet i sense un para-sol ho podem passar malament. Però som creatius i ho resolem fent un aixopluc amb els tendals i les pales.
  
 

La sorpresa per en Jordi C que en aquella platja troba vells coneguts, ell sempre troba coneguts.

A la tarda, al voltant de les 15.00 H embarquem, davant tenim la torre de ses portes. El proper pas serà  travessar els freus, primer el freu xic i mes tard el freu gran. 
Zona de pas de grans vaixells

En el primer, entre l'illa del Caragoler i l'illa dels penjats, el segon, i més perillós, entre l'illa dels penjats i el far d'en Pou, aquest far serà la nostra referència durant la travessa.  Per aquest segon freu, el freu gran, pasen vaixells de gran calatge.

 

Arribem a l'illa dels penjats, i allí esperem que passi el vaixell de Baleària i nosaltres sortim darrere, palejant a bona velocitat. Naveguem en direcció al far d'en Pou, i entre 15 i 20 minuts després sobrepassem la vertical de la boia que indica el final del pas de grans embarcacions.


Arribem a Espalmador, a la platja de la Torreta, una platja de sorra blanca protegida per l'illa de Sa Torreta, i després continuem fins a la platja de L'Alga. Des d'aquesta platja veiem ja Formentera. 

Es tracta d'una platja de sorra blanca i aigües molt transparents. Hi ha alguns vaixells al mar, però a poc a poc van marxant. Queda un en un racó que farà una festa part de la nit fins a la matinada, però no moleta gaire, tots estem força cansats.

Nosaltres, bé no tots, practicarem rescats i autorescats en la platja. Cal saber que hem de fer si tenim algun problema els dies vinents.

Ens preparem per sopar i a dormir.  Demà ja estarem a l'illa de Formentera.




Ens veiem a l'aigua
per cert
Nosaltres també palegem tot l'any

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.