dimecres, 14 de setembre del 2022

2022.07.12 - [Formentera] - De la Platja S'Algà a ses Platgetes

Quadern de bitacora - Dia 2

Arribem a Formentera!

Avui arribem finalment a l'illa de Formentera, aquesta nit l'hem passada a S'Espalmador que pertany a Formentera, però no és Formentera.
 
En Jordi C i jo ens hem aixecat molt d'hora, gairebé com cada dia. Tant ell com jo dormim un xic aixecats del terra amb els nostres llits de càmping, això fa que les nostres nits siguin molt profitoses i molt recuperadores, jo aquest any agraeixo molt tenir-lo i haver-lo portat.
Platges de sorres claras i agües blau cel

Comencem a estibar el material dintre dels caiacs i al voltant de les 9.00 embarquem en direcció a es Pujols, allí ens aturarem per comprar i dinar.

Travessem el pas que hi ha entre l'Espalmador i Formentera. Cal anar amb cura, perquè gairebé no hi ha fons, la gent arriba caminat de Formentera a l'Espalmador, i jo porto caiac i pala de fibra, i no tinc massa ganes de reparar aquesta nit. 

Naveguem per l'est de l'illa, darrere de la platja de Ses Illetes que és la platja amb les guinguetes més luxoses de l'illa. Per aquest cantó les platges estan protegides per pedres grises o negres, són de sorra clara, amanida amb moltes pedres rocs i còdols. Costegem uns 90 minuts fins a arribar a es Pujols, accedim a la platja pel canal d'embarcacions.

Arribem a es Pujols i desembarquem, deixem els caiacs a la platja, prop de les embarcacions de lloguer, nosaltres marxem a un restaurant per estar a l'ombra, beure una cervesa i parlar del que farem després. Vam fer quatre grups, uns anar al súper per avituallar-nos, d'altres buscant gelats per menjar, el tercer grup es queda al restaurant per reservar el lloc i jo marxo a buscar un banyador que em permeti moure bé les cames.

Després ens retrobem al restaurant per dinar, la primera paella de la volta a Formentera 2022, bé tres paelles perqué som una bona colla.

Sortim del d'es Pujols ben tocades les 4 de la tarda. Es tracta de navegar fins al caló de Sant Agustí quan el sol ja no està tan alt, estem en plena canícula.

Comencem a navegar i quan passem punta prima en JM i en TB troben un lloc des d'on saltar a l'aigua. Com anem molt bé de temps ens organitzem i salten.


Quan la canalla deixa de jugar continuem cap a es caló. Naveguem en direcció sud-est tot resseguint el Carnatge, que és el tram de sorra que uneix els dos promontoris que formen l'illa de Formentera, la Mola i el cap de Barbaria.

 
  
Arribats a ses Platgetes, un grup marxa al Caló de Sant Agustí per fer algunes cerveses.


 
Jo arribat un moment deixo d'estar operatiu, tinc mareig i em trobo molt cansat. Potser una coca-cola m'hauria anat bé, però ara tinc un llit, que munto ràpidament i em poso a dormir. Quan escric al meu diari no tinc massa clar si demà podré continuar.

Al voltant de les 21 hores arriba la resta del grup, jo segueixo al llit.

Demà serà un altre dia, i espero que comenci millor que aquest acaba per a mi.
Ens veiem a l'aigua
per cert
Nosaltres també palegem tot l'any

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.