diumenge, 6 de novembre del 2022

2022.07.13 - [Formentera] - De ses Platgetes al Caló d'es Mort

Quadern de bitacora - Dia 3 

A 1'5Km d'on estàvem ahir

Comença el tercer dia de la nostra petita expedició, jo avui no em trobo massa bé, millor que ahir a la nit, però encara no estic bé, i fer la Mola en caiac no em semblaba factible a primera hora. Durant l'esmorzar ho comento amb la resta del grup, i prennem la decisió de, primer comprar al caló de Sant Agustí, i més tard prendre la resolució definitiva.


El dia comença, com cada dia, recollint el bivac i preparant i menjant l'esmorzar. La meteorologia és bona per fer avui la Mola.

 


Acabat de recollir tot embarquem i fem la primera etapa, menys d'1 km, fins al Caló de Sant Agustí, on ens aprovisionem.

Jo aprofito per prendre una coca-cola i un tall de síndria a Cal Rafalet. La coca-cola m'assenta bé l'estómac i em treu el mareig. Un cop esmorzat en sento molt millor, ja soc capaç de palejar fins al Caló d'es Mort, o no!.

Vora les 10 del matí embarquem en direcció a la Mola. 

Naveguem uns 17 km sense aturades a terra, la mola no té platges on desembarcar, potser algun codolar al final d'algun barranc, és una mola impressionant amb unes parets imponents.


També hi ha algunes coves que visitem en grup.


   


A mig cami, trobem un lloc on podem desembarcar per estirar les cames, es tracta d'una platja de còdols amb les restes d'un vaixell que ens recorda com som de febles davant del mar.  Sort que avui el mar està gairebé pla i podríem desembarcar inclús sobre una pedra, si fos necessari.

 

La ruta no es fa llarga i abans de les 16:30 ja hem arribat al Calo d'es Mort, per terra a 1,5Km del calo de sant Agustí.


La idea era dinar a la guingueta "Bartolo", però està tancat, així que dinem al restaurant "Sa Escopinyar".  Allí dinem una fideuada, una fideuada negra, molt bona i amb una molt bona mida. Després de servir-nos a tots, encara quedava gairebé la meitat. De la resta de la paella en dona compte el Jordi TB i el Miki, amb la inestimable col·laboració d'en JM.


Vull dedicar unes liniees a la guingueta "Bartolo", és una llàstima que es perdin aquestes guinguetes que marquen la diferència, que fan que una platja tingui un encant addicional perquè la guingueta de torn, en aquest cas "Bartolo". El nostre grup venia pensant a dinar a aquesta guingueta una, o més d'una hamburguesa. La reputació del local el precedia i volíem provar les seves especialitats, però o sorpresa, el local ha perdut la concessió i se l'ha quedat una empresa, una empresa que convertirà les diferents guinguetes particulars en una cadena homogènia, i cadascuna de les platges afectades perdrà una part del seu encant.

Passem la tarda a l'obra de la terrassa del restaurant tot fent petar la xerrada i gaudint de la tarda en una magnífica platja de formentera, entre copes, cerveses i cafès.
 

Al capvespre, baixem a la platja, i des d'allí fruïm d'una meravellosa posta de sol sobre el mar.



El dia ja acaba, avui dormirem a "es calo d'es mort", demà continuarem palejant.





Ens veiem a l'aigua
per cert
Nosaltres també palegem tot l'any

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.