diumenge, 2 de gener del 2022

2021.06.18 - [Eivissa] - De la Platja del Niu Blau (Cala Pada) a Eivissa (Vila)

Quadern de Bitacora: El seté, i últim, dia de navegació.Ens hem aixecat no massa d'hora a la platja del Niu Blau, hem dormit força bé, entre uns arbres, a recer de la humitat i l'aire del mar.


El mar, dintre de la cala, està pla com una basa d'oli. Fora és una altra cosa, però avui, segons la previsió, el vent serà de component sud, però no sobrepassarà la força 2.


Després del primer bany del dia d'en Jordi, sortim cap al sud.


Sortim navegant tranquil·lament, la primera etapa acabarà a Cala Llonga.  Hem palejat uns 7,92Km (1h 46m) unes 4,3 NM.  El dia esta una mica terbol, hi ha nubols baixos que fan que el sol no escalfi tant com altres dies.


En arribar a Cala Llonga anem a un quiosc per fer alguna cervesa, avui repetirem aquest ritual diversos cops, es nota que tots estem cansats i que l'expedició arriba a la seva fi, demà a aquesta hora estarem en un vaixell en direcció a Barcelona.

Sortim de Cala Llonga després de dinar, i després de 2 cerveses de quiosc de platja.

   

Sortim de Cala Llonga pasades les 3 de la tarda.  En passar el Cap d'es Llibrell, el mar està una mica mogut, molt poca cosa, pero si ens belluguem una mica. 

Aviat arribem a Cala Olivera, és una cala preciosa de roques amb una petita platja al final a la dreta. Allí alguns intentem, i aconseguim fer,  el roll amb el caiac carregat al màxim. En Jaume aconsegueix el seu roll amb facilitat, avui està al màxim, i el fa amb la pala de caiac de mar, que li vaig deixar abans-d'ahir, una pala que ell no coneix tant com la seva.


Sortim de la cala i continuem palejant fins a S'Estanyol (Cala Bonita) alli farem un altre cervesa, avui la hidratació la farem a base d'aquesta beguda espiritosa i gasificada. El quiosc de S'Estanyol és un quiosc de luxe, hi ha una pila de petits iots amarrats i una petita motora del quiosc porta la gent fins a l'embarcador de la platja i d'alli van al quiosc.  Alli vem la ultima aturada abans d'arribar a Eivissa (Vila).

 

Ara ja queda l'últim tram, naveguem a prop de la costa per intentar protegir-nos del vent que ara comença a bufar amb més força.


L'ultima parada la fem a les platges de s'Illa Grossa, a recer del vent, estem a pocs minuts d'acabar l'expedició.


Tornem a embarcar i desembarquem davant del Far del Botafoc, ja hem acabat l'expedició al voltant d'Eivissa.


Per la tarda aconseguim deixar els caiacs amb vigilancia a les instalacions de Balearia a Eivissa, això ens permet anar a sopar i pendre alguna copa a Eivissa tots junts, pero a les 12 de la nit, com la ventafocs, hem de retirar els caiacs.

El dia ha estat força tranquil en general pel que fa a la meteo, hem palejat 21,1 km (11,4 NM ), que han suposat unes 5 h 10 minuts de paleig. Avui la mitja s'ha situat al voltant dels 4 km/h, uns 2,2 nusos, ja estem notant tot l'esforç acumulat.

La volta a Eivissa la hem acabat despres d'un total de 173,5 km (93,7 NM), unes 39 h  19 minuts de paleig.  La velocitat mitja al llarg de l'expedició ha estat de 4,4 km/h, uns  2,4 nusos.

Per a mi ha estat una experiencia interessant i enriquidora.  Ara ja toca pensar en la propera expedició al juny de l'any vinent.
Ens veiem a l'aigua

per cert

Nosaltres també palegem tot l'any

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.