divendres, 31 de desembre del 2021

2021.12.12 - La volta a l'illa de Buda

Tot preparant Formentera, anem a una altre illa

Alguns palistes del club ja podem marcar un altre illa circumnavegada, l'Illa de Buda, i avui era illa, de Ponts sortim 3, el Jaume el Roert i jo, en Jordi anirà directament. 

Hem quedat al club Nàutic a les 6.45 per carregar els caiacs, a Ponts fa fresca i boira.  Agafem 2 caiacs del club i el meu, 3 caiacs sobre la furgoneta.

Abans de les 7.30 ja estem en carretera cap a Riumar on hem quedat amb en Jordi.  Arribem a les 10 tocades, i a 2 quarts d'onze ja estem al punt d'embarcament esmorçats, ....ats i .....ats, podeu posar els mots cag i pix en els punt suspensius si no ho heu entes.

Fa bo, no sembla el mateix dia que teniem al mati que quan hem sortit de Ponts. Per navegar portarem unicament una termica, jo deixare una muda i un paravent al tambucho de dia.


El punt d'embarcament i desembarcament és:  40º 43,139'N  000º 51,015'E.

Desembocadura del riu Ebre

Anem baixant el riu Ebre, que avui baixa força carregat d'aigua. Quan sortim al mar, les onades trenquen i dificulten, una mica, sortir per la desembocadura.



Un cop sortits a mar obert, naveguem en direcció al canal de Migjorn. Hi ha mar de fons i les onades juganeres fan que en alguns moments tinguem instants divertits i de tensió.


Passem la desembocadura del canal de migjorn, que avui està oberta, i desembarquem a la platja, en una zona on a dreta i esquerra tenim pescadors.

Jo torno a embarcar per intentar remuntar la desembocadura del canal, em costa força, el corrent és fort i les onades no m'impulsen prou, al final em toca palejar de valent per remuntar-lo.


El Robert, el Jaume i el Jordi embarquen una mica més amunt on el corrent ja és molt més suau.

La resta del camí és fàcil i aviat arribem al punt de desembarcament. Allí recollim el material i carreguem els caiacs, tots menys en Jordi, perquè ell no el carrega, ell el desmunta.

La fi de festa és al restaurant Ca la Núria, allí fem un menú típic amb paella i arròs negre.

Ara tornar a casa, descarregar els caiacs, endreçar-los i ...

El fotograf


ENS VEUREM A L'AIGUA!
PER CERT
NOSALTRES TAMBÉ PALEGEM TOT L'ANY

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.