divendres, 15 d’octubre del 2021

2021.10.12 - De pràctiques a l'Ametlla de mar

Fer alguna cosa pel Pilar

Fer alguna cosa pel Pilar no és el mateix que, fer una pila de coses, i nosaltres hem fet una pila de coses pel Pilar.

Sortim a les 7.30 en Pau i jo des del restaurant Boncompte, 20 minuts després recollim al Miquel al Bon Àrea de Guissona.

Anada

Són les 9.30 quan arribem al port esportiu de l'Ametlla de Mar. L'Ametlla de Mar, anomenada la Cala pels seus habitants, és un municipi de Catalunya que pertany a la comarca del Baix Ebre. Està situat al bell mig del golf de Sant Jordi d'Alfama. Allí fem una mica de teoria per explicar el material que portem al caiac de mar mentre no arriba el Ferran.

Preparant el material

La previsió ens dona un dia de poc vent de mestral que pujarà una mica cap a les 15 h, però en qualsevol cas serà un vent de terra que no aixecarà cap onada.

    

Passem de la platja del port a Cala Pepo pel petit pas que hi ha sota la carretera.

Comencem palejant, guia en Pau, la idea és anar roquejant i intentar arribar a la Cala de l'Àliga.

Juguem amb les pedres malgrat que no hi ha massa onades, inclús ens quedem enganxats en alguna roca, sort que ells porten caiacs de plàstic, si no hauríem de reparar demà.

   

Passada la punta de l'Àliga passem entre l'illot i la platja de l'illot, gairebé ens enganxem amb la sorra, i finalment arribem a la platja de l'Àliga. Allí desembarcarem, després d'una petita, però intensa, cursa. Allí dinem, i més tard embarquem per tornar a casa, però ara ho farem navegant de punta a punta, guiats per en Miquel.

  

Tornada

Abans d'arribar a Cala Pepo tant el Pau, com el Miquel practiquen els diferents tipus d'arrossegaments, 1 arrossega 1, 1 arrossega 2, 2 arrosseguen 1...., i en arribar a Cala Pepo, practiquem els rescats amb el buidatge de l'embarcació i el re-embarcament.

 
 
 

En acabar ens dutxem a Cala Pepo, quan jo ho faig surt aigua calenta de la dutxa, recollim el material i les barques i tornem a casa.  Deixem els caiacs de plàstic a la base de TGNàutica, i nosaltres continuem cap a Ponts.  Deixem al Miquel a Guissona i nosaltres continuem fins a Ponts.  A les 19.30 ja estem al club, on descarreguem el meu caiac.

 


Enllaç a l'albúm de fotos


Ens veiem a l'aigua

per cert

Nosaltres també palegem tot l'any 

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.