dissabte, 31 de juliol del 2021

2021.06.12 - [Eivissa] - De Sa punta Grossa a Cala Llentrisca

 Quadern de Bitacora: El primer dia, el primer motí


Hem arribat amb Baleària a les 6.00. Passem el control sanitari, ho fem de pressa perquè tots portem el nostre codi QR. Els nostres caiacs han trigat a sortir perquè la furgoneta dels caiacs ha sortit tard.


Traslladem els caiacs a Sa punta Grossa, darrere de l'embarcador de Baleària. Carreguem els caiacs i a les 8.30 comencem a palejar.

El primer tram difícil és travessar la bocana del port. Arribem després d'un espigó llarg. Ens agrupem i esperem que no hi hagi tràfic. Seran 10 minuts de paleig intens.

Un cop a l'altre costat de la bocana, continuem palejant cap al sud ja a una velocitat normal.

Dia 1 - Etapa 1A
Dia 1 - Etapa 1A


Bufa un vent de component sud-est que ens frena una mica, bé ens frena el vent i el cansament acumulat després de dormir en butaca al vaixell Baleària.

   

 

Deixem endarrere la platja d'es cavallet i quan passem la punta de la Torre de Ses Portes tenim ja el vent d'esquena, la meva idea és avançar tot el que puguem avui aprofitant el vent de popa, però ara fem una aturada a cala Als. Allí podem fer el primer bany a Eivissa i les seves cales de sorra i aigua blava.

Dia 1 - Etapa 1B

Mentre naveguem per l'entrada de l'aeroport veiem com arriben jets privats que aterren allí. Continuem palejant fins a la Platja de ses Salines on dinem i descansem unes tres hores llargues. La meva idea és dormir a Cala Llentrisca i aprofitar el vent favorable per arribar-hi, aquesta idea la comparteixo amb un pescador de la zona que ens comenta que li agrada la idea, perquè demà canviarà la meteorologia i tindrem vent de cara.


En Jordi i jo ens banyem just abans d'embarcar, són vora les tres de la tarda quan sortim de nou a l'aigua. 


Passem per Sa Caleta, aquest nom dona nom a un cafè molt famós a l'illa, però això serà en una altra entrada al blog. A continuació naveguem fins a la punta des Jondal i a partir d'allí trobem una de les zones més fatxendes de l'illa amb una munió de vaixells de luxe amarrats al fons de sorra de cala Jondal.

Dia 1 - Etapa 2

Continuem navegant fins a la punta des Porroig on ens reagrupem, descansem i mengem una mica sense baixar del caiac.  Queda encara una bona tirada fins a cala Llentrisca.

Ara hem de palejar gairebé uns 7 km ( 3,78 NM) que, en condicions normals, faríem en menys de 2 h, però que amb el cansament acumulat trigarem quasi 3 h, i un primer intent de motí.

Naveguem resseguint la costa, i quan arribem a es Cubells, naveguem en direcció sud-oest buscant ja cala Llentrisca.


El grup està molt cansat, jo m'avanço per concretar la ubicació de la cala uns 15 minuts i quan la trobo i torno enrere per avisar als companys.

Arribem a cala Llentrisca, preparem el sopar i anem a dormir, alguns sobre les casetes de pescadors, d'altres en diferents indrets, tots a recer de la humitat i l'aire del mar.

Avui hem palejat 33,4 km (18 NM ), unes 7 h. La velocitat mitja ha estat 4,8 km/h, uns 2,6 nussos.

Demà serà un altre dia.
Ens veiem a l'aigua

per cert

Nosaltres també palegem tot l'any

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.