dilluns, 22 de juliol del 2019

2019.06.14-23 - Volta a Menorca en caiac de mar. La previa

Dia 0 - L'equip, les primeres inquietuds, les primeres idees


L’equip humà que donarà la volta a Menorca esta integrat per 3 andorrans, 2 igualadins, 1 pontsicà, 1 gualteri i 1 blanenc.

Ara els aniré presentant

Josep Mª andorrà
  • Fa molt temps que està palejant amb mi, sobretot per rius, també he fet amb ell algunes expedicions.

Robert andorrà
  • Fa molts anys que paleja en caiac de riu, va venir amb en Josep Mª i jo al Soca.

Frederic igualadí
  • Ve a palejar en caiac d’eslàlom un cop a la setmana a Ponts.  És tot un nervi.  Ha vingut a fer una sortida al mar a Lloret.

Jaume igualadí
  • Ell fa un parell d'anys que paleja al camp d'eslàlom, també ha baixat amb mi per Camarasa. Per preparar la sortida ha vingut uns quants cops a palejar al mar i al riu.

Jordi pontsicà
  • Fa una pila d'anys que competeix en canoa C1, ha estat membre de l'equip nacional d'eslàlom. No ha vingut mai a palejar al mar, ni al cap entrenament, però no crec que ho necessiti.

Josep gualterí
  • Fa una pila de dies, entre 90 i 120, que paleja en aigües tranquil·les, i ha anat 2 cops al mar, no té massa experiència en caiac.

Miki blanenc
  • El conec fa uns tres anys. El vaig conèixer baixant pel canal, encara que darrerament entrena molt més en caiac de mar, és potser qui més hores de caiac de mar ha fet al grup.

Rafel andorrà
  • Els de caiac de mar diuen que faig caiac de riu i els de caiac de riu diuen que faig mar. Bé, faig una mica de tot, i per tant no sóc bo en res.


Portem fent entrenaments específics des del febrer, per anar preparant les jornades de paleig que ara venen, amb més o menys assistència dels participants en la volta. Hem anat revisant i reparant els caiacs que cadascun portarà en la volta. El que no hem preparat és la convivència de vuit persones, que únicament tenen tres vincles en comú,que tots som socis del Club Nàutic Mig Segre, que a tots ens agrada el caiac i tots som un xic atrevits.

Aquesta volta serà un èxit o un fracàs, segons funcionin els nexes entre els diferents individus que conformem el grup i això, per desgràcia, no s'entrena i menys amb poc temps, però jo confio amb totes les persones del grup.

Dies abans de la sortida, sorgeixen els primers dubtes, inquietuds i intranquil·litats d'alguns membres del grup, però tot queda resolt després d'una xerrada i algun entreno més.

Avui el grup de ja està tancat, ara queda iniciar la volta a Menorca en caiac sense assistència.



Sortirem de Ponts el dia 14 de Juny amb els caiacs carregats en un remolc. La furgoneta i el remolc es queden a Barcelona. Embarcarem en un vaixell de la Transmediterrania amb els caiacs del bracet. Un cop a Maó, l'endemà, desembarcarem i ficarem els caiacs a l'aigua, allí començaran els vuit dies de paleig fent front al que vagi sortint.  El 23 de juny al matí, embarcarem a Maó cap a Barcelona. La sortida acabarà quan el mateix dia, al capvespre, descarreguem els caiacs a Ponts.

El que passi al mig ho anireu llegint en les pròximes entregues, que ha de ser una mica la guia del que hem fet, com ho hem anat fent, i sobretot les dificultats i anècdotes de la ruta.


ENS VEUREM A L'AIGUA!
PER CERT
NOSALTRES TAMBÉ PALEGEM TOT L'ANY



Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.