dilluns, 29 de novembre del 2021

2021.06.16 - [Eivissa] - Del Caló de s'Illa a Aigües blanques

Quadern de Bitacora: El cinqué dia, el vent del nord-oest que arriba.

Estic força cansat mentalment, fisicament estic força bé, però avui serà un dia llarg, tindrem vent de cara força estona i demà, també, mala previssió.

Com cada dia sortim d'hora del Caló de s'Illa, i ha tocar de les roques palegem en direcció oest.  Si ens allunyem de la costa troben vent de cara de força 3.

Dia 5 - Etapa 9A

Naveguem per una zona feréstega, no hi ha urbanitzacions ni construccions i clar, no hi ha platges ni cales amb accés fàcil per terra.

   


La primera aturada la fem a Portinatx, i comprem al supermercat, cal reposar aigua i avituallaments.

Continuem navegant, com ahir, per una zona feréstega, amb unes increïbles construccions de pedra, és un plaer palejar per zones com aquesta, malgrat el vent, i el cansament que ja colla al grup.

L'orografia del terreny ens presenta unes coves molt maques i uns freus interessants de navegar.

   

 



Dia 5 - Etapa 9B

Després d'avituallar-nos passem el far des Moscater, la punta des Gat i continuem fins el Caló d'en Serra, allí dinem.

 

Sortim aviat d'es Caló d'en Serra, des del migdia que ja no veiem la llum del sol, els núvols es van fer cada cop més densos malgrat el vent, que per cert ara que ja anem en direcció oest es nota menys.

Dia 5 - Etapa 10A

En aquesta zona tenim mes esculls i coves, i finalment arribem a Cala de s'Aigua Dolça.

 

Sortim de la Cala de s'Aigua Dolça després de comprar i beure una cervesa a tocar de la platja, aprofitem un sol escàs que ara dona una mica de llum. Important, els preus de la cervesa tornen a ser acceptables. Mes tard passem el far de Sa punta Grossa, i en menys de 4Km arribem a Aigües Blanques.


El grup està cansat i malgrat no ser un bon lloc per desembarcar ni per dormir, és una zona molt exposada i hi ha onades que trenquen en una petita platja, decidim aturar-nos i dormir allí.

Dia 5 - Etapa 10B

Fem 2 grups per dormir, uns a recer en un bar i els altres en una zona més exposada, i a la nit, quan comença a ploure tots ens arrepleguem al porxo del bar.

El vent ens ha destorbat al matí i malgrat això hem palejat 27,6 km (14,9 NM ), que hi han suposat unes 6 h 20 minuts de paleig. Avui la mitja ha baixat força, es nota l'impacte del vent i la fatiga acumulada. Hem navegat a una mitja de 4,3 km/h, uns 2,3 nusos.

L'acumulat fins avui és de 135,2 km (73,0 NM), gairebé 30 h 5 minuts de paleig.




Ens veiem a l'aigua

per cert

Nosaltres també palegem tot l'any

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.