divendres, 5 de novembre del 2021

2021.06.15 - [Eivissa] - De Cala Saladeta al Caló de s'Illa

Quadern de Bitacora: El quart dia, vent del nord-oest que no arriba.


La previsió dona vent de component nord-oest, el trobarem de cara quan sortim, avui caldrà palejar enganxats a les pedres per intentar evitar l'efecte del vent.

Hem dormit bé a Cala Saladeta, i el Jaume i el Jordi ens han preparat un bon esmorzar.   Ara preparem els caiacs i ens preparem ja per sortir.
 

Alguns han (o millor dit hem) pogut esmorzar asseguts a la cadira del vigilant de la platja, recollim la brossa que deixem als contenidors de Cala Salada i marxem.

Dia 4 Etapa 7A

No fem cap volta a l'illa de cala Salada.  Ara estem al cantó mes feréstec de l'illa, al nord-oest, i naveguemmb de moment sobre un mar ben pla i amb un vent inexistent.

Les parets son cada cop més altes, si tenim que buscar una sortida cal fer-ho mes endavant, i l'access per carretera cap el mar en aquesta zona és bastant dificil.

 

Avancem cap al cap Nuno, l'epítom d'aquesta part de l'illa, recorda una mica al cap de Begur, a la costa brava, una paret molt alta, gairebé 200 m en el seu punt més alt, i més de 100 m d'alçada en quasi tot el cap. Es fa llarg de navegar-lo, això si mentre ho fem gaudim d'aquest espectacle de la natura.

  

Desembarquem a Cala Eubarca o Cala Aubarca, alli podem veure estructures de pedres increibles amb un fons de mar blava.

   


Després continuem l'etapa 7 fins a es Portixol, una cala amb molt encant rodejada d'aquelles petites cabanes de pescadors, per guardar les embarcacions de pesca. Tota l'illa està farcida d'aquestes petites cabanes, algunes de pedra, altres de fusta, però sempre encantadores.

Dia 4 - Etapa 7B

En arribar a es Portixol, preparem el dinar a l'ombra i ens banyem en les seves aigues blaves, descansarem aqui fins depres de les 15 h.

 

En la 8à etapa del viatge arribarem a es Caló de s'Illa, però ens aturarem al Port de Sant Miquel on ens reaprovisionem.  Port de Sant Miquel és una platja petita amb alguns serveis.

Dia 4 - Etapa 8A



Ara ja com final de dia ens queda l'uktim tram fins al Caló de s'Illa on dormirem aquesta nit.



Passem sense entrar pel port de Benirras i continuem palejant fins al Caló.  Arribem alli a s'hora baixa.



El vent no ens ha destorbat gaire avui, per això hem palejar 27,4 km (14,8 NM ), que han supossat unes 5 h 40 minuts de paleig.  Avui hem navegat a una mitja de 4,8 km/h, uns 2,6 nusos, una molt bona velocitat tant crregats com anem.

L'acumulat fins avui és de 107,6 km (58,1 NM), gairebe 23 h 45 minuts de paleig




Ens veiem a l'aigua

per cert

Nosaltres també palegem tot l'any

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.