diumenge, 18 de maig del 2008

Sortida al parc del Segre

El dissabte 16 de maig 7 intrepids palistes es disposaven a donar el salt des de les manses aigües de la piscina cap a les braves aigües del canal olimpic del parc del Segre.

El nostre monitor i gurú de la pala, Marc Domenjó, ens va ensenyar les instal·lacions del parc. Després d'observar l'aterridor aspecte del canal, que era el triple de brau del que ens imaginabam, ens vestim amb el vestit de palista i ens pugem a les embarcacions.


El primer exercici que vam realitzar se situava al final d'un canal ample pel qual baixava el corrent amb força moderada. Marc ens va explicar la forma de desplaçar-se lateralment en un riu, paleajant en contra del corrent. Aquest exercici rep el nom de back.

Quan has de palejar contra corrent l'instint et diu que has de fer-lo amb força, però l'instint de vegades s'equivoca. Despres de lluitar contra l'aigua, i perdre totes les baralles, vam començar a comprendre que era molt mes important atacar el corrent amb l'angle adequat. En lloc de "Be water my friend" vam aprendre alguna cosa molt important: "Be friend of the water"


El segon exercici rep el nom de "presa de corrent". Consisteix en dirigir-se perpendiculament cap al corrent, per a recolzar-se en ella i navegar al seu favor. Molt divertit per a tots, vam gaudir molt amb això.


Després d'aquestes tècniques de riu va arribar el moment de la veritat. Anavem a domar les aigües del canal brau. Inspeccionem la situació, i ens dirigim amb els nostres cascos i piragües inflables cap al que podria significar la nostra consagració com éssers humans flotants.


Un a un vam anar baixant. Era realment complicat palejar amb el kayak inflable, però et donava molta seguretat perquè era realment dificil de bolcar. La idea era aprofitar les zones on havia mes corrent per a fer poc esforç, però al final fas el que pots. Alguns vam anar parant de pedra en pedra, pero tot i així era molt emocionant. En teoria només teniem que fer la zona de iniciació, i parar en la meitat del canal. Llavors descobrim dos noves tecniques denominades "fer un pilar" i el "alloza". Per a fer un pilar sol és necessari que en lloc de fer la part de iniciació, baixis amb tota la teva bravura (diem-li també amb els teus dos collons) cap a la zona d'expert. Va ser genial. Viva Pilar. La técnica alloza consisteix en fer-te el boig i no baixar pel canal per segona vegada. Altra técnica genial, en les antipodes de fer un pilar però digna de menció.

A la tarda vam tornar a la primera zona on vam aprendre el back i la presa de corrent per a aprendre com passar d'un corrent a un contracorrent. Va ser el moment de Paulo, l'home tanc. Quan Paulo vènia a tota velocitat espantava mes que 20 canals d'aigües braves. Vam anar agafant-li el truc a l'assumpte i tots aconseguim creuar el corrent mes o menys.

Despres vam anar un poc mes dalt, on la corrent era mes forta, a fer una presa de corrent 2.0 i tornar cap al embarcadero. Aquesta presa tenia alguna cosa mes de dificultat, i havíem de passar sota un pont amb un pilar al mig. Tot va sortir perfecte i vam anar de nou al embarcadero.

El canal estava tancat, aixi que el Marc ens va proposar fer la presa de corrent 3.0, encara mes dalt. Per a arribar alli, teniem que fer un back cap a la part dreta i travessar un segon pont. En aquesta zona habia molta corrent. La suficient com per a posar-se un poc nerviós. Paulo era el primer a intentar la feta, però el corrent va vèncer. Li vam veure passar a tota velocitat riu baix i el que abans havia estat nerviosisme es havia transformat en acolloni. L'incident de Paulo li va donar 10 vegades mes emoció de la qual ja tenia, i vam ser un a un fent la supertoma de corrent.


Acabem tots cansats però feliços de fer tingut aquesta experiència. Avui tinc agulletes fins a en la cara, el que no m'impedeix somriure al recordar la gran jornada que vam viure ahir.

2 comentaris:

Papageno ha dit...

Va ser un dia complert de kayak, al matí 2 hores i mitja palejant, i per la tarda 2 hores mes i al dia següent ens sentíem tots els ossos, però les 2 baixades pel canal d’aigües braves, i les diferents presses de corrent que varem realitzar son un molt bon bagatge i una molt bona experiència.

Caldrà repetir-la ¿no?

Anònim ha dit...

Aqui tothom a palejar, a provar coses noves i a entrenar pels mundials de pekín que en aquest grup tots som els millors i es com l'himne de la selecció "podemos" i si no es igual. Fem una pinya molt estranya i divertida, som un grup d'esborrajats i bojos del caiac amb ganes d'aprendre riure... Basicament:We are leaving with the caiac. We love caiac. we are caiac.
We are the best.
Barquero.

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.