dimarts, 23 d’octubre del 2018

2018.10.01-13 - Curs TD1 de Piragüisme

La quincena infernal, pero menys.


El bloc específic del curs del TD1 de piragüisme són 2 setmanes força dures, no tant per la intensitat del treball, que també, si no per la quantitat d'hores d'aigua que acumules.  Sincerament, m'ho he passat d'allo més bé.

Els primers 2 dies, caiac de mar amb l'Arnau. Primer una mica de teòrica i després 2 dies continuats d'aigua. Amb la gent de Pagaia he treballat moltes vegades els temes tractats al TD1, tant als simpòsiums com a les jornades tècniques.

Però malgrat això no deixa de ser un esforç el fet de haver de rescatar i buidar un caiac de mar doble, i fer-ho dues vegades, això el primer dia. Per cert el primer dia, certament una mica fresc va acabar amb una dutxa d'aigua calenta a la capitania del port de Torredembarra, tot un petit gran luxe.

 

El segon dia a la platja de la Mora, amb embarcaments, amb desembarcaments amb onades, amb guiatges i algun esquimo (o mig esquimo).



Després dos dies d'aigües tranquil·les a Lleida, palejant en aquells caiacs tan estables com són els caiacs de velocitat (la paraula estable és un sarcasme en aquesta frase). A l'Arnau se'l veia tranquil, però va haver-hi una bona pila de bolcades. Les imatges del riu són maquíssimes i el blau del Gabriel que es va fer al caure-li un armari al vestuari de la FCP és molt intens, com tota la setmana que hem passat.

 


Ara únicament queden 6 dies en mans del Cristian, encara a hores d'ara, no sé per què he posat únicament.

Comencem el dilluns practicant caiac polo i esquimos a dojo. L'aigua de la piscina de l'EP està freda o molt freda, i a les dutxes l'aigua no surt massa calenta, però que hi farem.


El dimarts i dimecres tornem a la piscina, més caiac polo, primer a terra i més tard a l'aigua. En acabar més esquimos, l'aigua ens acompanya també per dalt, no plou massa, però plou prou per emprenyar.


Els tres últims dies els dediquem a les aigües braves, i com no primer a la piscina i després a la Noguera-Pallaresa.  Primer un parell de bones nedades pel riu.




Mentre nadem el Toni fa la seguretat.  Sortim gelats, la pell tersa i suau, però gelats.  El segon dia fem caiac al riu.  Practiquem les maiobres apreses.





El dissabte al mati fem un petit descens, de Sort fins a Montardit.  Mentre no puja l'aigua practiquem devant del poble.   Donat que hi ha poca aigua portegem els caiacs fins despres del pont.

Amb els tres guies, Toni, Oriol i Cristian organitzem el retorn de caiacs i persones.

Embarquem i fem el descens que tindrà de tot, 3 ràpids, alguna nadada, alguna encorbatada, i ..., però jo és el primer cop que el feia.






A la tarda, fa solet, però tenim examen amb esquimo, i més tard cap a casa. M'espera una dutxa d'aigua molt calenta per revifar-me.


Hem acabat la quincena infernal.







ENS VEUREM A L'AIGUA!
PER CERT
NOSALTRES TAMBÉ PALEGEM TOT L'ANY

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.