dimarts, 21 de juny del 2016

2016.06.18-19 - Curs de navegació i seguretat bàsica aplicada al “creek”

Jo nedo, tu nedes, ell, ell no neda!

En Grumpy i jo ens hem trobat sobre les 9 a Ponts. Hem preparat la seva furgoneta amb els 2 caiacs i tot el material, i després de fer un moç marxem cap a Broto.

Dormim al cantó del càmping . Jo no dormo massa bé, però és el que te l'aventura. Cap a les 7 ja estem a peu dret, i busquem un lloc per esmorzar. Avís per a navegants, en aquella zona són molt intel·ligents i no s'esmorza abans de les 9h.


 

Abans de les 9 pugem cap a Torla, i ho fem tant d'hora per evitar el tancament de la carretera per la "Quebrantahuesos".  Un cop a Torla esmorcem i comencem el curs.  Som 4 palistes, Jou, Grumpy, Oriol i Papageno, i un monitor Albert.

Comencem practicant els llançaments de cordes



i desprès ja marchem cap al riu.


El primer ràpid, "el puño" està darrera d'una represa que hem de portejar.


L'espectacle des de la presa és molt maco, per dalt i per abaix tenim un entorn privilegiat, i un aigua clara i cristallina al riu.
 

Desprès continuem caminant per observar el ràpid, molt impressionant.

  

Un cop observada la línia que volem fer, l'important és que el caiac passi per on volem que passi, i això te el seu que.

 

i el pas del ràpid també te les seves conseqüències

   

Aquestes fotos que veieu son fotogrames del vídeo que ens va fer l'Albert.  Encarà us pregunteu el perquè del segon títol?.  Bé això no ha fet mes que començar.

Continuem el descens i anem fent ràpids i aturades al llarg del riu 


     

Amb situacions "gracioses", com quan jo m'aturo sobre una pedra abans d'afrontar l'ultim instant del pas.


  


Veure el kayak groc de l'Albert a la sortida del pas sempre et tranquilitza.   Arribem a Torla, ja son quarts de quatre.  Recuperem els vehicles i anem a dinar.

Per la tarde anem a fer practiques de rescat.


 


A mi em sembla molt bé, jo he sortit ben baldat de l'aigua i em va bé per poder-me recuperar.  En Grumpy també està content, la seva espatlla no pasa pel seu millor moment.


Tots els monitors i guies
Per la nit, la gent d'UR Nomade organitza una BBQ en un lloc proper al càmping, en Grumpy, jo i l'Oriol hi anem.  Son quarts d'una quan en Grumpy i jop tornem a la furgo per dormir.  Avui dormim al campament d'UR Nomade dintre del càmping Oto.

L'endemà al matí, després d'esmorzar tornem al riu. Avui som 3 palistes i l'Albert que ens guia. La veritat és que després de la pallissa d'ahir avui em costa tornar a l'aigua.


 


Tornem al "puño".   Mirem el ràpid, jo tinc el cor petit per tenir que tornar a passar per allí, però ho vaig fer ahir i avui ho torno a fer, 

  • mes relaxat, 
  • mes tranquil, 
  • amb el cos endavant
  • amb palades més potents
la veritat és que passo força bé, com en Grumpy.   Anem baixant i anem passant ràpids.  Avui els problemes d'ahir semblen simplement un record. 


El descens acaba avui sense cap nedada.  

  

La jornada acaba al poble, recollim el material i el carreguem a sobre la furgoneta d'en Grumpy. Dinem al càmping i ja per la tarde nosaltres marxem cap a Andorra.

Han estat 2 dies intensos de pràctiques de "Creeck" amb un gran mestre com l'Albert. Us aconsello aquesta mena de cursos per aprendre i evolucionar en el món del caiac. Moltes gràcies als companys de pala, Jou, Oriol, Grumpy i al monitor Albert per aquests 2 magnífics dies al riu.


Un deixo un últim pensament, una definició de que és practicar caiac


Practicar caiac és allò que fem entre 2 nedades



Ens veurem a l'aigua

per cert,

Nosaltres palegem tot l'any


Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.