dilluns, 14 de març del 2016

2016.03.13 - Baixant el riu Gállego

S'internacionalitza el dia de la Marmota

La gent de RiverGuru ens ha convidat a baixar amb ells el riu Gàllego.  En Grumpy i jo, dos palistes del Club Piragüisme Valira, ens trobem a 2 quarts de 5 per carregar els caiacs al seu cotxe i a les 5, després de recuperar el telefon que jo m'oblidava ja estem en ruta.



Ens esperen mes de 3 hores de viatge fins a Murillo de Gallego.  A 3 quarts de 9 ja estem a Murillo.  Murillo de Gàllego és un poble petit i, fora de temporada, té pocs serveis oberts. 
Algunes dades de Murillo de Gàllego


    Àrea54,71 km²
    Altitud543 m
    Població183 (2014) 

Un cop instal·lats en la Casona de la reina Berta, tenim que arribar-nos a Ayerbe per sopar.

Sobre les 11 de la nit, desprès de visitar "l'Embudo Agro Pub", ens anem a dormir.  Demà baixem el riu Gallego, us ho havia comentat.

A 2 quarts de 9 ens llevem.  Hi ha una bona vista dels Mallos des de la finestra.  Avui fa sol però ara bufa un vent del nord bastant fred.



A les 9 estem esmorçant a la Casona de la Reina Berta, un bon esmorçar, per que estarem a l'aigua un bon parell d'hores i abans de les 10 ja estem a la base de RiverGuru.  Ja hi ha un bon ambient.


   

A la base conec a en Chema.  Ell ens organitza l'arribada a Carcavilla, des d'on sortirem per fer la baixada.

Son poc mes de les 11, el vent s'ha aturat forçà, i ja canviats i amb el kayaks carregats, arribem a Carcavilla.  En Grumpy una mica més i és perd la baixada, s'ha deixat el "cubre" a la base de RiverGuru.  Per sort un vehicle que arriba d'allí l'hi porta.

 


Després de les fotos de rigor, embarquem i els guies organitzen una mica el descens.  En Grumpy i jo ens afegim amb caiaquistes que ja coneixen el descens.  Està francament bé, som molta gent, i s'estan respectan els horaris.


  • Punt de partida:    42º 22' 17,6556"N - 0º 44' 23,4708"O   (Carcavilla)

   


El descens començà suau,  primer baixen els Rafts i les cano-rafts i desprès sortim els caiaquistes. 

Els ràpids i magnífiques vistes es van succeint durant el descens.   



Ens aturem abans de passar "L'Embut"  (42º 21' 31,9128" N - 0º 44' 23,8776" O ) hem navegat 2,79 Km.

Desprès d'observar el ràpid el baixem, el baixem pel centra-dreta, procurant no empotrar-nos en els bolos que hi ha al final del "ràpid".

Ara continuem fins a Murillo de Gállego allí, amb l'equip de RiverGuru recollim el material i anem fins a la base.  En Grumpy i jo ja hem baixat el riu Gállego i hem conegut nous amics.



El punt d'arribada és 7,58 Km després (42º 29' 51,6036" N - 0º 44' 36,474" O) i els hem fet en 2h 13m.  El desnivell ha estat de 40,5 m.  Quan hem fet la sortida, el nivell d'aigua era de uns 20m^3/seg.



Per acabar aquesta entrada, una imatge de los Mallos des del riu que m'ha deixat bocabadat i esmaperdut.



Recollit el material, Chema ens delecta amb unes "migas", jo prenc 2 gots, un amb carn i l'altre vegetarià.



 


Per acabar moltes gracies a Chema i a tots el membres del equip RiverGuru, per una EXCEL·LENT  posta en escena de la jornada Internacional de la Marmota.


A continuació us deixo un ENLLAÇ amb les fotos que vaig fer.  Properament faré una entrada pel vídeo del descens, quan en Grumpy em faci arribar els seus vídeos.



Ens veurem a l'aigua
per cert,
Nosaltres palegem tot l'any

1 comentari:

Anònim ha dit...

Excel·lent inici de temporada de caiac, Gracies Rafel i gracies a River Guru.
Finde Genial, zona molt bonica i un gran riu per gaudir i divertir-te.
Tornarem....
Grumpy.

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.