dijous, 30 d’agost del 2018

2018.08.29 - Tres del Nàutic al Noguera-Pallaresa

Bateig del Jordi al Noguera-Pallaresa


Són les 11 del matí quan rebo el whatsap del Jordi dient-me que ja estan a Sort.
Marxem en 2 cotxes cap a Rialp, el punt de desembarcament, perquè ara no es pot passar per la pressa de Rialp ni portejant, estan d'obres. Ara la sortida de l'aigua es fa per Rialp.


M'hauria agradat continuar fins a Sort, és més fàcil tot el tema del moviment de caiacs, però coses de les obres, que cal fer-les quan més volum de palistes i gent que gaudeix del riu hi ha.

Deixem el cotxe del Jordi a Rialp, amb la roba eixuta i sortim cap al pont de pedra. Allí baixem els caiacs fins al riu, embarquem i comencem la navegació fins a Rialp.



És una sortida senzilla per anar-nos coneixent i que el Jordi pugui anar coneixent el riu Noguera-Pallaresa.


Bàsicament hi ha 3 o 4 punts amb unes onades que poden anar fent tranquil·lament els 3.

 
  

Trigarem uns 30-40 minuts en fer el recorregut fins a Rialp. Allí desembarquem, ens mig canviem i pugem a pont de pedra per recollir la furgoneta.

Després ens troben a Sort per continuar al camp d'eslàlom, el més difícil, aparcar. Sort està a vessar de gent, encara que estem a finals d'agost.

 


El riu està més brut que a dalt. Les obres deixen l'aigua una mica terrosa. Comencem per la part alta del canal fent maniobres, encreuaments, aturades i preses de corrent, que si no!

La Núria està aquí més còmode, mes en la seva zona de confort, pel Jordi és més dur. Baixem a poc a poc i arribem al rull. Allí comencen els esquimos. Tots perfectes.

 


Quan portem ja més d'una hora fent maniobres proposo sortir de l'aigua. En Jordi vol més, així que baixarem fins a la sortida que hi ha passat el pont que hi ha a l'entrada de Sort.

Els rulls del final son més durs i el Jordi paga el peatge. La Núria, amb molt bon criteri, surt una mica abans.

Al final sortim els mateixos que hem entrat i cap ensurt important, un bon dia de pala.

Moltes gràcies als dos per dos bones sessions de caiac.





ENS VEUREM A L'AIGUA!
PER CERT,
NOSALTRES TAMBÉ PALEGEM TOT L'ANY

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.