dilluns, 8 d’agost de 2016

2016.07.23-24 - De La Fosca a Malgrat de Mar

Sortim de la Costa Brava!

Amb aquesta sortida dels Pagaia, sortirem de la Costa Brava. La part sud de la Costa Brava, és una zona que navegaré per primer cop, aquest cap de setmana.

La idea inicial era fer el cap de creus, però les males condicions meteorològiques fan que l'Evaristo i en Manel canviïn la ruta. Sortirem de la Fosca, i arribarem fins a la desembocadura del riu Tordera.

Em trobo a Malgrat de Mar amb l'Evaristo i la Teresa, i carreguem els seus caiacs sobre la meva furgoneta, el cotxe de l'Evaristo es queda a Malgrat de Mar.

Arribem a 1 quart d'onze a La Fosca.  Alli ens trobem amb Pepe i mes tard s'afegeix en Marcel i en Dani.


 

Sortim de la Fosca vora el migdia aprofitant el canal d'embarcacions que hi ha.  A mi em costa molt aparcar bé el cotxe a la Fosca, son coses de l'estiu.Dinem a la platja de la Conca, a S'Agaro després de 2 hores i mitja de paleig tranquil. El mar esta forçà bé, és més bufa una mica de vent de component sud.  Pepe comparteix uns postres exquisits, sempré té aquests detalls en Pepe. 


Abans d'arribar a S'Agaro ens trobem amb l'Ariel i l'Artur que fan amb nosaltres part de la ruta.  • Distància:   12,28Km
  • Temps:        2h 31m


Després d'un cafè a la platja de Sa Conca, un cafè de cafetera de xiringuito, continuem en direcció sud.Avui dormirem a la cala de Concagats, una petita cala de sorra que hi ha després de la cala del Senyor Ramon.  Abans deixarem a l'Ariel i l'Artur a la zona del massís de les cadiretes, ells s'entornen, no volen dormir amb nosaltres ni amb el fill d'en Jaume.


     

Per la tarda:

  • Distancia:  12,86Km    (Distancia acum:  25,14Km)
  • Temps:       3h 32m     (Temps acum:          6h 3m)
Muntem el campament a la cala de Concagats, cal muntar sobretot les mosquiteres, per què de mosquits hi ha.Foto cedida per Pepe
Dani encén el fogonet, i jo també. Jo em faig una sopa deshidratada, ell també és calenta alguna cosa.

Mentres anem sopant, arriben 3 parelles que dormiran, o no, al nostre costat.  És una platja molt concorreguda durant la nit aqueta cala.

A la nit Manel toca l'ukelele, i jo presento a en Jameson a la concurrència, però ell acabarà la sortida.  Jo marxo a dormir aviat, bé dormir no, els nostres companys de cala és passen la nit xerrant.  Jo els sento entre capcinades.

M'aixeco abans de les 7am. i començo a desmuntar la meva estoreta, he dormit bé l'estona que he pogut dormir.


 Embarquem a quarts de deu i marxem costejant cap al sud.   Ha començat el segon dia de paleig .


   

El primer que fem és explora els voltants de la cala on hem dormit.  Ara la platja es va omplint de gent, és el que te l'estiu, les platges i el mar.Pel mati palegem uns

  • Distancia:   12,51 Km
  • Temps:        3h 2m
i ens aturem a cala Llorel.  Allí dinem, abans de continuar.  Teresa munta un tendal per protegir-nos del sol que cau a plom. 


Alguns fan una becaina sotra el tendal de la Teresa.  Després embarquem.  Ens estem acostant al final de la Costa Brava i al final de la nostra sortida.  Sobre un quart de tres tormen a estar a l'aigua.


Anem costejant i aviat deixem darrera Cala Canyelles, fas uns anys d'alli haviem sortit amb Jaume (Nootka).  Després continuem fins a Lloret, que llarga es fa la platja de Lloret.  Ens aturem després de Cala Boadella, abans de la punta d'es Canó.

  • Distancia:   8,56 Km     (Distancia acumulada:  20,07 Km)
  • Temps:       1h 47m       (Temps acumulat:         4h 49m)
Sobre un quart de cinq tornem a estar a l'aigua, costegem el jardi botànic de Marimurtra i deixem endarrera la porta de la Costa Brava 

Ara ja hem sortit de la Costa Brava i navaguem rapidament cap a la desembocadura del riu Tordera.El paisatge ha canviat, la costa de roques s'ha convertit en una platja llarga de sorra.

  • Distancia:   8,07 Km   (Distancia acumulada:  28,14 Km )
  • Temps:       1h 44m     (Temps acumulat:         6h 33m )

Ara Evaristo i jo desembarquem, ell va a cercar el seu cotxe que portarà a 4 xofers a La Fosca, per recollir la resta dels vehicles. En Dani farà 2 viatges per portar l'ultim conductor.

Hem navegat 12 hores i 36 minuts i hem fet 53,28 Km en 2 dies, en molt bona companyia.

Moltes gracies a tots per aquestes 2 jornades de paleig en bona companyia.

PD:
En Jameson espera mes atenció vostra en la proxima sortida, i jo preparo 400 paraules per l'Artur.


Enllaç al album de fotosEns veurem a l'aigua


per cert,

Nosaltres palegem tot l'any

Cap comentari:

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.