dilluns, 31 de juliol del 2017

2017.07.24-28 - Una setmana a Sort

Cada dia al riu

El dilluns arribo a la 1 a Sort. Venim de la Costa Brava, i tenim temps de fer un menú a l'Escalarre. Abans de les 2 estem a l'EP. Comencem a les 3.30.


Avui baixem el tram de Baén fins a la Figuereta, l'únic ràpid important, o amb nom és "la Vivora", però hi ha l'espectacle visual de Collegats, amb paratges com l'Argenteria, que recorda la Pedrera de Gaudi. És el meu primer descens de la Noguera aquest any, i encara queden 4 dies més.

L'argenteria

 

El dimarts arribo a la 1 a Sort, vinc de Castellfollit del Boix, i ja vinc cansat, del viatge i d'ahir. En Dimitri i jo tornem a sortir de Baén fins a la Figuereta. Avui no és simplement baixar, avui fem totes les maniobres possibles preses de corrent, encreuaments, i aturades, i combinades, com quan fem totes les xicanes del recorregut.

 

Avui dormiré a l'EP, i per sopar descobreixo les creps de muntanya, una molt bona opció per fer un sopar molt gustós. Si us atureu a Sort, és una visita quasi obligada la parada dels "Creps de Muntanya”.

Munto la furgoneta per dormir i em quedo a l'EP.

Dimecres, com estic més descansat, en Dimitri em prepara una sortida més intensa, Estisores, Baròmetre i Pastís, és el tram que hi ha abans de Baén.


 

Un cop acabat el descens, al voltant de les 6 de la tarda, com cada dia, agafo la furgoneta i baixo a dormir a Castellfollit del Boix. Dijous, de bon matí, agafo la roba, que ja està ben eixuta, i torno a pujar a Sort, arribo tot just abans de la 1.

Avui el Dimitri prepara una sortida de relaxació, tornem a fer el tram del primer dia, però avui em passa una cosa estranya, m'adono que he passat el ràpid de "la Vibora", quan ja l'hem passat. L'acumulació de jornades de riu fa que vagin passant aquestes coses.

També avui dormo a l'EP, però abans passo per les creps de Muntanya a fer petit sopar a base de crep.

Avui ja és divendres, i com totes les coses bones, la setmana de riu arriba a la seva fi.

En Dimitri i en Bilber han organitzat la sortida al riu, per una banda, deixem la furgoneta de l'AEP a la Figuereta, després, els 4 repartits en 2 furgonetes anem cap a la platja de Costoia, on ell i la seva alumna baixen. Descarreguem els seus caiacs i marxem cap a Baén. Allí deixem la furgoneta d'en Dimitri i tot seguit continuem fins a la Platja de Montardit de Baix, on embarquem nosaltres.


 


Després d'aquest transport de persones i caiacs embarquem, i el Dimitri s'encarrega, i ho fa força bé d'anar complicant el recorregut amb bones surfejades, Estisores, Baròmetre i Pastís.

El nostre descens acaba a la platja de Baén i d'allí tornem a l'EP.

Avís molt important
Hi ha un arbre, després del Pastís i abans de Baén que ocupa gran part de la llera del riu. Aquest tram és millor passar-lo per la dreta esquivant completament l'arbre.

Arbre travessat

La meva setmana ja ha acabat, i des d'aquí vull agrair a en Dimitri ser un excel·lent guia i company de pala.


Una gran setmana de riu arriba a la seva fi, jo estic mòlt, baldat, però content, molt content.


Enllaç a les fotos de Collegats.

Enllaç a les fotos de les Estisores, el Barometre i el Pastís.


ENS VEUREM A L'AIGUA!
PER CERT,
NOSALTRES TAMBÉ PALEGEM TOT L'ANY

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.