diumenge, 22 de febrer del 2015

2015.02.20 - Onadetes a Vilanova

Un caiac d’eslàlom al mar de Vilanova


Avui he tornat a anar amb el caiac d’eslàlom a Vilanova.  Es tracta d’un Vajda Matrix, i la meva idea és gaudir una mica de les onades.

En arribar a Vilanova passo per la botiga d’en Jaume (Nootka) però està tancada, són a Sitges, a la seva base, preparant la temporada.

Entro a l’aigua a l’esquerra de la Pasifae, a la platja de Ribes-Roges, allí les onades s’aixequen una mica més, allí el mar entra una mica més viu.

 

Un caiac d’eslálom és una embarcació de poc volum, d'uns 3,5 m d’eslora i uns 50 cm de mànega, té el casc arrodonit i la cua, amb molt poc volum, s’enlaira una mica.  No és un caiac per fer-hi surf, no te "cantos" que et permetin agafar-te a l'onada, però en dies com avui, en ser un caiac força ràpid, et permet gaudir de les poques onades que hi ha.



 


Faig una mica d’escalfament i començo a navegar les onades que van entrant.  A mesura que passa el temps les onades, de mica en mica, van baixant i s’espaien més en el temps.
Jo surto de l’aigua cap a les 3 de la tarda.  En surto una mica fred i mullat, la jaqueta d’eslàlom no és tan seca com la de gore-tex que tinc a casa i sento el fred sobre la pell, i una petita contractura al coll, no puc girar el cap a l’esquerra.


  

Em dutxo a les dutxes de la platja.  Això esta molt bé, tot un detall que cal agrair als vilanovins i a les vilanovines, cal ser políticament correcte, no?  Bromes a part, és d’agrair que les dutxes i els serveis bàsics de neteja de les platges, que pel seu clima, poden ser utilitzades tot l’any també es mantinguin disponibles tot l’any.

 

Dino una mica de peix a la Llotja i després torno cap a casa.


Ara, mentre escric aquestes línies a Andorra esta fent una bona nevada.


Ens veurem a l'aigua!

per cert, 

Nosaltres també palegem tot l'any


Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.