dimarts, 3 de juny del 2014

2014.06.03 - Un pagaia al regne de les aigües braves

En Quico I, o en Quico el primer.

El canal de Ponts és un canal d'aigües braves ideal per la iniciació d'algú.  Tenim 3 entorns, la tolla a dalt on la gent pot aprendre a palejar, el canal al mig més tècnic, i a baix, on acaba el canal, un lloc ideal per iniciar-se a les aigües braves, per això he portat allí a en Francesc.

És un quart d'onze quan arribo a Ponts, en Francesc, m'espera.  El primer que faig és tranquil·litzar-lo explicant-li una mica que hi ha pel canal, deflectors, rulls, obstacles,...

No ho aconsegueixo, encara no tinc la seva qualitat com a mestre i ell te la meitat del seu cap en un altre lloc, mala cosa quan un s'ha de ficar al corrent.


Ens canviem i entrem a l'aigua, ens quedarem a la part baixa del canal hi ha corrent però no massa, això és el que opino jo, ell ho veu diferent.

   

Comencem amb "Backs" i presses de corrents, després pugem una mica pel riu i continuem fent maniobres.

   

La sessió acaba amb un Francesc estressat i sorprès, estressat per que te al cap masses coses i el riu exigeix una dedicació plena, i sorprès perquè li comento que en Toni ha dit que se'l veia força bé.

Per acabar el matí jo baixo el canal en plan oriental, es ha dir tot "xino-xano". Ell es canvia i marxa cap a Mataró, on tenia el seu cap.

Espero retrobar-lo aviat al reialme de les aigües braves i que en pugui gaudir més la pròxima vegada.



Jo em quedo per aprofitar una mica la tarde, faré un altre descens i desprès marxaré cap a casa.  Arribo a Andorra a les 8 de les tarda, he estat 12 horas fora i m'he possat a escriu aquest petit relat de les aventures i desventures d'un pagaia a Ponts.

A veure quan la resta de pagaies s'anima a venir?


Ens veurem a l'aigua!

per cert,

Nosaltres també palegem tot l'any

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.