dilluns, 16 de març del 2009

La cova d'en Gispert -15.març.2009 -

Aquesta és una de les primeres excursions que jo vaig fer en kayak ja fa molts anys, i potser per això per mi te un significat especial, i jo sempre miro de repetir-la. Potser és per això o potser per que gaudir de la natura que t'acompanya tota l'excursió és un espectacle meravellós.

La sortida la farem des de Tamariu. Hem quedat amb en Jaume a les 9 del matí, i com sempre els d'Andorra fem tard. Ens trobem a Tamariu a 3 quarts de 10.


El dia és clar, s'està aixecant una mica de vent entre Gregal i Tramuntana, que arribarà a ser de força 3 a la nostra tornada.

Anem costejant tota l'estona seguint les línies trencades de la costa. Un cop sortim de la punta d'Esguard arribem a la platja de la Font, allí intentem passar pel freu que uneix la aigües mortes amb la Cala Llarga, però un arbre travessat i un mar baix (mimbes) ho desaconsellen, així que fem la volta per la punta des Banc, i entrem a la cala llarga.

A continuació entrem a Cala Marquesa i fem el freu anomenat el rec dels arbres.


Finalment la zona de les coves, primerament la cova de la gavina, després la cova del bisbe, i finalment la cova d'en Gispert, mes de 160 metres de cova, per mi una veritable meravella.


Després de la cala d'Estramadriu arribem a a la punta d'es Paluell i finalment a la Platja d'Aiguablava. allí ens aturem per fer un mos i descansar una mica.


En aquesta època del any, aquestes platges tenen una bellesa impressionant, res a veure a l'estiu quan hi ha una munió de barques fondejades, i les aigües estan tèrboles per les quantitats de olis que el motors deixen anar. Al estiu es fa difícil entendre que a aquesta cala se l'anomeni Aigua blava.


La tornada es fa rapida, uns quaranta minuts donat que un gregal ens empeny amb la seva força 3 cap a Tamariu.

El dinar el fem a Mas Pou i després cada ovella al seu corral, als de Andorra ens queden 4 hores llargues per arribar a casa, però ha estat un cap de setmana molt eixit.



Gracies a tots per la vostra companyia i

Ens veurem a l'aigua

Com hi podeu participar?

Si voleu coneixer les activitats que us proposem no deixeu de mirar e la pestanya del calendari. Si voleu proposar una activitat o demanar mes informació podeu enviar un em@il a

kayak.andorra@gmail.com

amb les vostres dades, i us respondrem el mes aviat possible.